Hem
Mode

Slipsar

Slipsen är en klassisk accessoar som funnits med länge. Den klassiska slipsen skapades någon gång under 1600-talet och kommer ursprungligen från den kroatiska armén. Slipsen har under perioden utvecklats både i utseende och funktion och används idag i huvudsak när man skall klä upp sig till något, som t.ex. fest, bröllop eller begravning.

Även en del arbeten är traditionellt bärare av slips . För vissa yrken förväntas nästan alltid personen att bära slips i sin yrkesroll. Exempelvis advokater, höga tjänstemän och VD på större företag och även säljare har en tradition av att bära slips även om kravet på att bära slips de senaste åren blivit något mindre. Dock är det många som under åren personifierat sig genom att bära slips och alltid bär slips, även på sin lediga tid.

Slipsen är även en och populär gåva att ge till en man. Fars dag är en uppskattad dag att ge bort en slips på och många barn köper slips till sin far eller bror när det är jul. Det populäraste är slipsar av siden och de finns i en mängd olika kvaliteter. Sidenslipsar säljs i många butiker, både fysiska och e-butiker, och finns i alla nivåer av priser. Något vanligt är att både e-handel och vanliga butiker tar ut för höga priser för sina slipsar och gör en hög vinst. Sen finns det butiker både på nätet och fysiska som säljer slipsar för låga priser men ändå håller en bra kvalitet och det är där du borde handla din slips 
E-post |