Hem
Mode

Senaste

Att hänga med det senaste inom mode och kläder är inte det lättaste eftersom modet hela tiden växlar efter årstider. Trender ersätter varandra i en aldrig sinande ström. Det som var populärt igår är urmodigt idag. Så att välja kläder är inte alltid det lättaste om man vill vara trendig och hänga med i modet.
Att förutse modet eller vilka trender som gäller är heller inte alltid det lättaste. Däremot kan man förutse hur konjunkturen ser ut med hjälp av kläder.
Längden på kjolar brukar kunna ge en indikation hur den ekonomiska utvecklingen är eller kommer att bli. Korta kjolar sägs visa bra tider och långa kjolar dåliga tider. Logiken bakom det hela brukar förklaras som att när det är dåliga tider så finns ett behov av att visa att kläder med mycket tyg har man i alla fall råd med.

Vad som det man har på fötterna som skor verkar inte riktigt samma förhållande gälla avseende konjunkturer och fotbeklädnad. Åtminstone inget samband som det står skrivet om någonstans. Men skulle det vara så att det man har fötterna speglar ekonomin så när det är dåliga tider så skulle folk då bära den här typen av kängor och när det var bättre tider lite lättare stövlar då.
Nu är förstås kläder och det man bär på sig en form av krydda i tillvaron för många. Så på ett sätt skulle man då kunna kalla kläder för kryddor om man nu skall hålla sig till det spåret.

 
E-post |