Hem
Mode

Babykläder är olika i förhållande till barnkläder

Babykläder är olika gentemot barnkläder. Exempel på detta är att kläder till baby oftast är sydda så att babyns blöja får plats när de bär plagget. Oftast babykläder också mer elastiska för att bebisen fritt ska kunna röra sina armar och ben. Typiska babykläder är body och bodysuits. Saker att tänka på när man köper babykläder, till exempel bodysuits och body är att de ska gå att öppna i grenen, för att göra det enkelt att vid blöjbyte på barnet. Storlek och ålder avgör om det är ett barnkläder eller babykläder man köper. Storlek mäts i centilong och bebiskläder räknas från storlek 50 till 86-92 och / eller från 0 år upp till 2 års ålder. Barnkläder räknas i storlekar 92-170 oftast upp till 15 år.

Barnkläder på nätet
Föräldrar till yngre barn handlar ofta baby och barnkläder på nätet, en av anledningarna är att man sparar tid och pengar när man handlar barnkläder online. Det är mycket lättare att köpa baby och barnkläder på nätet då barn i åldern 0 - 6 år, oberoende av kön brukar ha liknande kroppsformer, på så vis slipper man prova plaggen innan man köper. Köpa barnkläder på nätet innebär också att man kan handla vilken tid på dagen det passar, detta är speciellt uppskattat av nyblivna föräldrar och småbarnsföräldrar som har det svårt att få tiden att räcka till. Som privatperson har man dessutom enligt Distansavtalslagen 14dagar på sig att ångra sitt köp, vilket innebär att många också känner sig bekväma att handla online. Utbudet av barnkläder på nätet är stort så man hittar oftast vad man söker, tips kan vara att titta i en storlekstabell för barnkläder innan man gör sitt köp.

Ekologiska barnkläder
Ekologiska barnkläder görs i obesprutade material som bomull, lin, bambu eller hampa men kan även vara plagg gjorda av återanvända material. Ekologiska barnkläder är oftast lite dyrare än andra barnkläder, anledningen beror bl.a. på produktionen. Man tar helt enkelt större hänsyn till miljön vilket medför dyrare produktionskostnader där av priset på det ekologiska plagget ut till kund. Många väljer dock att köpa ekologiska barn och babykläder då det är bra för både barnet och miljön. 
E-post |