Hem
Kommunikation

På hjul

En arme marschar på sin mage lär Napoleon ha sagt.
Nu förtiden marscherar eller rör sig ett samhälle på hjul. Närmare bestämt hjul som sitter på bilar.
Trots att partier som Miljöpartiet hävdar att ett samhälle inte behöver vara beroende av bilar så är det just det ett samhälle är och kommer vara i framtiden också.
Däck och bilar är en förutsättning för ett fungerande samhälle.

Det är ingen slump att Miljöpartiet är som starkast i storstäder som Stockholm. Där finns fungerande kollektiva transportmedel som tunnelbana och bussar med täta avgångar.
Nu ser det inte riktigt ut så i hela landet. Eller snarare det ser inte ut så i resten av landet där det stora flertalet människor bor.

Bilar ger den frihet som människor behöver. Både för att ta sig till sina arbeten och till det som intresserar dem på sin fritid. Drivmedlet till bilarna kan man ifrågasätta ibland men en övergång på sikt är inte inom omöjlighetens ram. Snarare tvärtom. Utvecklingen går framåt med stora steg. Så inom en inte alltför avlägsen framtid kommer även bilar drivas på ett sätt som även kommer glädja miljövänner.
Om det nu inte vore för att de i princip inte tycker om lösningar som ligger på individnivå. De vill hellre ha kollektiva lösningar. Oavsett om den individuella lösningen är miljövänlig.
Sedan kan man misstänka att de inte riktigt gillar bilar med lättmetallfälgar, då dessa ser lite lyxiga ut än andra. Så det kan finnas en del andra motiv till varför de motsätter sig individens rätt att färdas fram ensam på vägarna.

Vi får väl invänta valet 2010 och se hur det går. Men man kan misstänka att de som säljer däck online kommer få det lite svårare om Miljöpartiet får vara med och bestämma.

 
E-post |