Hem
Internet

Webbshopping

Handla
Handeln på Internet ökar stadigt år från år. Numera går nästan det mesta att handla via nätet.
Till och med mat finns att handla via exempelvis Marketonline. Om det är en bra affär eller blir en flopp som de försök som gjordes för ett antal år sedan återstår att se.

Nu är kanske inte mat det första man tänker på när man pratar om webbshopping. Mer vanligt är olika typer av kläder, exklusiva klockor som Omega, Armani och Dolce & Gabbana.
Även enklare saker som julgranskulor och olika typer av presenter finns att tillgå.
Många antikvariat har flyttat ut sin handel på nätet. En del av dessa finns att tillgå hos Antikvariatet.net där boksökningar kan göras från de antikvariat som är anslutna dit.
En anledning till att antikvariat flyttat ut på nätet till en webshop är att det då går att driva verksamheten utan att behöva lägga ned pengar på hyra av en butik.
Sedan börjar bokkunder bli lite bekväma av sig. Istället för att åka runt och leta i butiker efter just den där speciella boken och kanske inte hitta den, löser man det med en enkel sökning på nätet.

Betalningarna vid näthandel löses antingen genom att varorna skickas ut mot postförskott, kreditkortsbetalning eller via faktura. I det sistnämnda fallet får man vara beredd på att säljaren nog med stor sannolikhet tar rätt på om köparen tar en kreditupplysning först.
Även den sköts snabbt och enkelt via nätet. 
E-post |